Szolgáltatásaink

A résztvevőkről első alkalommal először egy teljeskörű testtartás- és mozgáselemzést készítünk, amely során elemezzük a gerinc görbületeit, tartáshibákat, a végtagok tengelyeltéréseit, a hosszkülönbségeket, a medence billenését, a vállöv vagy a fej tartásának aszimmetriáit. Emellett megfigyeljük a teljes testet statikus és dinamikus helyzetben, a bőr, a kötőszövet elváltozásait, szimmetriákat és aszimmetriákat, ízületi mozgásokat, a légzést, a nyelv mozgásait… stb.

Célunk, hogy egy olyan komplex, átfogó képet kapjunk, melynek segítségével hatékony korrekciós tervet készíthetünk, és ezáltal javuljon a testtartás és a mozgás.

Jelentkezés állapotfelmérésre

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot, és hamarosan keresni fogunk időpont egyeztetés céljából!

  Testtartás- és mozgáskorrekció

  Testtartás- elemzést és mozgásminta szűrést követően egyénre szabott korrekciós tervet készítünk, mely tartalmaz tartásjavító gyakorlatokat és speciáslis lágyszöveti manuális kezelést.

  Részletek

  Állkapocsízületi terápia

  Egy átfogó, egész test strukturális elváltozásait figyelembe vevő vizsgálat során megállapítjuk, hogy állkapocsízületi diszfunkció jelen van e. Majd ezt követően egyéni, komplex kezelési lehetőséget adunk.

  Részletek

  Nyelvlökéses nyelés terápia

  A nyelv működésének rendkívül nagy hatása van a szájüreg fejlődésére. A helyes nyelés és légzés elsajátításásval megszűnik a nyelv által a fogakra gyakorolt erőhatás, így megrövidül a fogszabályozás időtartama és elkerülhető a fogak részleges vagy teljes visszarendeződése a szabályozás előtti állapotba.

  Részletek

  A Dental Fitness Program tartalma

  A résztvevőkről először egy teljeskörű testtartás- és mozgáselemzést készítünk, amely során elemezzük a gerinc görbületeit, tartáshibákat, a végtagok tengelyeltéréseit, a hosszkülönbségeket, a medence billenését, a vállöv vagy a fej tartásának aszimmetriáit. Emellett megfigyeljük a teljes testet statikus és dinamikus helyzetben, a bőr, a kötőszövet elváltozásait, szimmetriákat és aszimmetriákat, ízületi mozgásokat, a légzést, a nyelv és az állkapocsízület mozgásait… stb.
  Célunk, hogy egy olyan komplex, átfogó képet kapjunk, melynek segítségével hatékony korrekciós tervet készíthetünk, és ezáltal javuljon a testtartás és a mozgás.

  Míg helyes nyelésnél a nyelv a szájpadláshoz tapad, nyelvlökéses nyelésnél a szájtérben laposan helyezkedik el, a nyelv hegye nyeléskor a fogak elöl és/vagy oldalt kicsúszik, vagy a fogakon támaszkodik, így nyomást gyakorol azokra.

  A nyelvlökéses nyelés terápián elsajátítható a helyes nyelés és légzés, ezzel megszűnik a nyelv által a fogakra gyakorolt erőhatás, így megrövidül a fogszabályozás időtartama, valamint elkerülhető a fogak részleges vagy teljes visszarendeződése a szabályozás előtti állapotba.

  A rágóízület hibás működése következtében az ízület felépítésében részt vevő képletek (pl. ízületi felszínek, porc, ízületi tok, szalagok), vagy a környező izmok (pl. rágóizmok, nyelvcsont feletti és alatti izmok), illetve a szomszédos testrészek területén bekövetkező változás zavarokat okoz az egész ízület, de akár az egész test működésében. Így az ízülettől távolabb eső területekre is kifejtik hatásukat.

  A rágóízületi terápia során nagy figyelmet fordítunk az ízületi eltérések korrigálására és a környező lágyrészelváltozások (pl. izomspazmus, triggerpontok stb.) megszüntetésére. Fontosnak tartjuk a rendszeres önkorrekciót, melyhez szükséges gyakorlatokat betanítjuk.

  A rágóízületi terápia különösen hasznos a fogszabályozás során, hiszen segítségével a a szabályozás megkönnyíthető, lerövidíthető. Hosszantartó fogászati kezelések előtt és után is javasolt, mert segíti a beavatkozás sikerességét és az esetleges fájdalmak csökkentését is.

  Az egész testünket behálózó kötőszövet, ún. fascia az izmokra és csontokra gyakorolt hatásán keresztül befolyásolja testtartásunkat és a test egyensúlyi helyzetét. A mindennapi stressz, a fizikai sérülések, egészségtelen mozgásminták, vagy éppen a mozgásszegény életmód és a megszokások is felelősek az egyensúlyi állapot megbomlásáért. Idővel a test alkalmazkodik mindehhez, aminek következtében egyes képletek megrövidülnek, megfeszülnek, mások túlnyúlnak.

  Az egyensúly megbomlása nem egyetlen ízületet érint, hanem lábujjhegytől fejtetőig az egész testre hatással van. A kezelés során nyújtjuk és lazítjuk a fasciát, amivel visszaállítható a test megbomlott egyensúlyi helyzete, javul a testtartás és könnyebbé, összehangoltabbá válik a mozgás.

  A tartásjavító lágyszöveti manuális kezelés mellett speciális kiegészítő tartásjavító tornát is alkalmazunk, melynek során a testtartást negatívan befolyásoló túlnyúlt és befeszült izmokat funkcionálisan edzük, légzéstechnikával kiegészítve. A torna teljes mértékig személyre szabott. Az egyéni korrekciós gyakorlatokat, technikákat betanítjuk, hogy a rendszeres otthoni gyakorlás még hatékonyabb legyen.

  Azok számára is lehetőség van a Dental Fitness Programban részt venni, akik nem a közelben élnek, így a nem tudják megoldani a rendszeres Szegedre utazást. Online formában (fotó, videó és/vagy videóhívás formájában) lehetséges a testtartás- és mozgáselemzés, a nyelvlökéses nyelés terápia illetve a tartásjavító torna gyakorlatainak elsajátítása. Szükség esetén az önkorrekciós gyakorlatokat is betanítjuk.

  Miért érdemes a Dental Fitness Programot választani?

  Jelentkezzen Dental Fitness Programunkba most!

  • +36 30 432 3220

  Rólunk mondták

  A Dental Fitness Programban részt vevők véleménye

  A Dental Fitness Program segítségével sikerült elkerülni a fogszabályozáshoz szükséges műtétet. Már a készülék felrakása előtt nagyon sokat változott a fogsorom.

  K. Andrea, Komplex Dental Fitness Program
  Nyelvlökéses nyelésem miatt a fogszabályozás egy ponton elakadt. Miután ez a probléma megoldódott, gond nélkül haladt előre a folyamat. Magam sem gondoltam, hogy ez ilyen sokat számít!
  B. Zsófia, nyelvlökéses nyelés terápia
  Kezdetben azt gondolná az ember, hogy egy kis ízületet érintő probléma/fájdalom nem tud akkor gondot okozni, de mindegy, hogy milyen testrészt vagy szervet érint a napi rendszerességű fájdalom kínzó tud lenni.
  Kellemes meglepetésként ért, hogy viszonylag alacsony számú kezelés/ alkalom is tökéletes eredményt hozott.
  Maximális szakmai felkészültséget tapasztaltam, valamint a terem is nagyon szép, higiénikus és felszerelt.
  Örülök, hogy Hozzátok eljutottam.
  K. Csenge Sára, állkapocsízületi terápia

  3 legfontosabb dolog, amit érdemes tudni fogszabályozás előtt

  Kérem az ingyenes e-bookot

  (Adatai megadásával automatikusan hozzájárul, hogy a későbbiekben szolgáltatásainkhoz kapcsolódó hírlevelet küldjünk Önnek.)