Testtartás- és mozgáskorrekció

Jelentkezés a programba

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot, és hamarosan keresni fogunk időpont egyeztetés céljából!

  Tomor Barbara

  Az Ön mozgásterapeutája

  “Járd körbe a problémát, tedd a rendszert megfelelően rugalmassá ahhoz, hogy képes legyen változni, és változni fog.” (Ida Rolf)

  Egyetemi végzettségemet 2010-ben szereztem biológusként Budapesten az ELTE-n. Habár néhány évet dolgoztam kutatóként; az emberi test, mozgás, anatómia iránti érdeklődésem miatt a korábban hobbim, a sportoktatás vált a hivatásommá. A tudományok iránti érdeklődésem és a folyamatos tanulás, fejlődés iránti vágyam töretlen, ezért rendszeresen képeztem és képzem magam. Legfőbb érdeklődési köreim közé tartozott a prevenció, rehabilitáció, testtudatfejlesztés és tudatos mozgás. 2016-ban egy továbbképzés keretein belül ismerkedtem meg a fasciális szemlélettel, amely végre választ adott azokra a kérdéseimre, hogy miért vannak különös összefüggések a test távolabbi pontjai között. Pintér Mónika doktornő akkoriban mesélt nekem egy esetet, amely során azt tapasztalta, hogy a fogszabályozás megreked egy bizonyos ponton, aminek oka nagy valószínűséggel tartásbeli probléma lehetett. Ekkor elindult a közös munka. Az elmúlt években most már céltudatosan a fogászat és rehabilitáció határmezsgyéjén található továbbképzéseket (pl. állkapocsízületi terápia, nyelvlökéses nyelés terápia és fasciális terápiák) keresem, és mindezeket beépítve igyekszem minden Dental Fitness Programban részt vevőnek valóban egyénre szabott kezelési tervet készíteni.

  Miért érdemes kiegészíteni a fogszabályozó kezeléseket testtartás javításával és mozgáskorrekcióval?

  Gyakran ismételt kérdések

  Állapotfelmésérés során megvizsgáljuk a testtartást és a főbb mozgásokat. Ez alapján egyéni kezelési tervet készítünk, amely tartalmazza azokat a gyakorlatokat, amelyek segítik az izomegyensúly visszaállítását, a beszűkült mozgástartományú ízületek fejlesztését és a rosszul rögzült mozgásminták javítását. Szükség szerint a tornát további kezelésekkel egészítjük ki, hogy minél hatékonyabban hosszútávú változást érjünk el.

  A lágyszöveti manuális kezelés hatására akár azonnali változást tapasztalhatunk. Azonban, hogy ez mennyire maradandó változás, nagymértékben függ az egyén életmódjától. A javasolt torna rendszeres végzésével és egyéb tanácsok betartásával akár néhány hónap alatt látványos változások érhetőek el, mind a testtartásban, mind a mozgásban.

  Mivel minden test, ezáltal minden testtartás más és a mozgások során is egyéni kompenzációk jönnek létre, az egyéni foglalkozásokat tartjuk a leghatékonyabbnak.

  A testtartás és a rosszul rögzült mozgásminták javításában akkor érünk el a legrövidebb idő alatt maradandó változást, ha a szükséges korrekciós gyakorlatokat rendszeresen, otthon is végezzük. Törekszünk arra, hogy a szükséges gyakorlatok otthon is (kis helyen, eszköz nélkül) elvégezhetőek és akár a napi rutinba is könnyedén beilleszthetőek legyenek.

  Igen. Egyrészről lehetőség van arra, hogy a résztvevők megkapják a számukra összeállított gyakorlatsort online, videó formájában. Másrészről arra is lehetőség van, hogy előre egyeztetett időpontban online felületen a mozgásterapeuta irányítása alatt online tartásjavító tornát végezzünk. Fontos azonban megjegyezni, hogy a személyes találkozás jelentősége ebben az esetben sem elhanyagolható, ezért azt javasoljuk, hogy a lehetőségekhez mérten vegyenek részt a személyes egyéni tartásjavító tornákon.

  Amennyiben a testtartás normalizálódik és az egyén életmódjának szerves részét képezi a rendszeres testmozgás, illetve a korábban javasolt technikákat, gyakorlatokat be tudja építeni a mindennapjaiba, nem szükséges a tartásjavító tornákon részt venni a fogszabályozó kezelést követően. Azonban felhívjuk a figyelmet arra, hogy testünk egy folyamatosan változó rendszer, amely a külső és belső hatásokra egyaránt reagál, így a torna vagy a kezelés hatására kialakult testtartás a későbbiekben kisebb-nagyobb mértékben megváltozhat, amely nagymértékben függ az életmódunktól.
  Ha a gyógytornán a gyógytornász célzottan foglalkozik azokkal a tartásproblémákkal, melyek befolyásolhatják a fogszabályozást, nem szükséges tartásjavító tornákon részt venni. Állapotfelmérést követően felvesszük a kapcsolatot az adott gyógytornásszal és közös kooperációban dolgozunk tovább. Amennyiben szükséges, kiegészítésként a lágyszöveti manuálterápiát javasoljuk.

  A tartásjavító torna 8000ft/1 óra, a lágyszöveti kezelés 10000ft/alkalom. Fogszabályozás esetében lehetőség van komplex, ún. Dental Fitness Bérlet váltására is, amely tartalmazza a tartásjavító kezelések mellett szükség szerint nyelvlökéses nyelés és állkapocsízületi terápiát is. Ennek ára: 70000ft/10 alkalom. További információ az árakról: itt.

  Jelenleg csak készpénzes vagy utalással történő fizetésre van lehetőség. Sem bankkártyát sem SZÉP Kártyát nem tudunk elfogadni.

  Igen, elérhető. Ebben az esteben is szükséges állapotfelmérés, ahol a mozgásszervi panaszokat és a fittségi célokat helyezzük előtérbe. További információ: itt.

  Jelentkezzen Dental Fitness Programunkba most!

  • +36 30 432 3220

  Rólunk mondták

  A Dental Fitness Programban részt vevők véleménye

  A Dental Fitness Program segítségével sikerült elkerülni a fogszabályozáshoz szükséges műtétet. Már a készülék felrakása előtt nagyon sokat változott a fogsorom.

  K. Andrea, Komplex Dental Fitness Program
  Nyelvlökéses nyelésem miatt a fogszabályozás egy ponton elakadt. Miután ez a probléma megoldódott, gond nélkül haladt előre a folyamat. Magam sem gondoltam, hogy ez ilyen sokat számít!
  B. Zsófia, nyelvlökéses nyelés terápia
  Kezdetben azt gondolná az ember, hogy egy kis ízületet érintő probléma/fájdalom nem tud akkor gondot okozni, de mindegy, hogy milyen testrészt vagy szervet érint a napi rendszerességű fájdalom kínzó tud lenni.
  Kellemes meglepetésként ért, hogy viszonylag alacsony számú kezelés/ alkalom is tökéletes eredményt hozott.
  Maximális szakmai felkészültséget tapasztaltam, valamint a terem is nagyon szép, higiénikus és felszerelt.
  Örülök, hogy Hozzátok eljutottam.
  K. Csenge Sára, állkapocsízületi terápia

  3 legfontosabb dolog, amit érdemes tudni fogszabályozás előtt

  Kérem az ingyenes e-bookot

  (Adatai megadásával automatikusan hozzájárul, hogy a későbbiekben szolgáltatásainkhoz kapcsolódó hírlevelet küldjünk Önnek.)