Állkapocsízületi terápia

Jelentkezés a programba

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot, és hamarosan keresni fogunk időpont egyeztetés céljából!

  Tomor Barbara

  Az Ön mozgásterapeutája

  “Járd körbe a problémát, tedd a rendszert megfelelően rugalmassá ahhoz, hogy képes legyen változni, és változni fog.” (Ida Rolf)

  Egyetemi végzettségemet 2010-ben szereztem biológusként Budapesten az ELTE-n. Habár néhány évet dolgoztam kutatóként; az emberi test, mozgás, anatómia iránti érdeklődésem miatt a korábban hobbim, a sportoktatás vált a hivatásommá. A tudományok iránti érdeklődésem és a folyamatos tanulás, fejlődés iránti vágyam töretlen, ezért rendszeresen képeztem és képzem magam. Legfőbb érdeklődési köreim közé tartozott a prevenció, rehabilitáció, testtudatfejlesztés és tudatos mozgás. 2016-ban egy továbbképzés keretein belül ismerkedtem meg a fasciális szemlélettel, amely végre választ adott azokra a kérdéseimre, hogy miért vannak különös összefüggések a test távolabbi pontjai között. Pintér Mónika doktornő akkoriban mesélt nekem egy esetet, amely során azt tapasztalta, hogy a fogszabályozás megreked egy bizonyos ponton, aminek oka nagy valószínűséggel tartásbeli probléma lehetett. Ekkor elindult a közös munka. Az elmúlt években most már céltudatosan a fogászat és rehabilitáció határmezsgyéjén található továbbképzéseket (pl. állkapocsízületi terápia, nyelvlökéses nyelés terápia és fasciális terápiák) keresem, és mindezeket beépítve igyekszem minden Dental Fitness Programban részt vevőnek valóban egyénre szabott kezelési tervet készíteni.

  Miért érdemes a fogszabályozó kezeléseket állkapocsízületi terápiával kiegészíteni?

  Gyakran ismételt kérdések

  A rágóízület hibás működése következtében az ízület felépítésében részt vevő képletek (pl. ízületi felszínek, porc, ízületi tok, szalagok), vagy a környező izmok (pl. rágóizmok, nyelvcsont feletti és alatti izmok), illetve a szomszédos testrészek területén bekövetkező változás zavarokat okoz az egész ízület, de akár az egész test működésében. Így az ízülettől távolabb eső területekre is kifejtik hatásukat. Panaszok, amelyek utalhatnak a rágóízület problémájára (néhány példa):

  • gyakori éjszakai fogcsikorgatás a rágóizmok tónusának fokozódásához vezet, amely pedig okozhat erős fejfájást, migrénes rohamokat,
  • gyakori vagy állandó fülzúgás,
  • gerinc görbületeinek elváltozásai: fokozott nyaki és lumbális lordózis, fokozott háti kifózis
  • ízületi gyulladás (arthritis)
  • alsó végtag hosszkülönbségének változása
  • hosszú ideig tartó fogászati, szájsebészeti beavatkozások
  • szájzár
  • látászavarok
  • arcfájdalmak
  • nem specifikus fogfájdalmak
  • nyelési zavarok
  • beszédproblémák

  A korábban felsorolt panaszok esetén érdemes állkapocsízületi terápiát igénybe venni. Emellett a terápia különösen hasznos a fogszabályozás során, hiszen segítségével a a szabályozás megkönnyíthető, lerövidíthető. Hosszantartó fogászati kezelések előtt és után is javasolt, mert segíti a beavatkozás sikerességét és az esetleges fájdalmak csökkentését is.

  Az állkapocsízület működése nem függetleníthető a nyelvműködéstől, a nyak- és vállöv mozgásaitól, illetve a fejtartás is befolyásolhatja. Éppen emiatt az állkapocseredetű problémákat is érdemes komplexen, a teljes testttartás és mozgás tekintetében vizsgálni. Az állkapocsízületi terápiát minden esetben egyénre szabottan kiegészítjük gerinc-, nyak- és vállkezelésekkel. Célzott gyakorlatokkal kiegészítve a manuális kezelés hatékonyabb lehet, így a problémák visszatérének gyakorisága csökkenhet vagy megszűnhet.

  A testtudat fejlesztésével és a célzott korrekciós gyakorlatokkal is sokat tehetünk az állkapocsízületi problémák csökkentésében és megszűntetésében. Fontosnak tartjuk a rendszeres önkorrekciót, melyhez szükséges gyakorlatokat betanítjuk és online formában is elérhetővé tesszük.

  A komplex fej-, nyak-, állkapocsízületei terápia 10000ft/alkalom. A fogszabályozás kiegészítéseként, a Dental Fitness Program részeként is sor kerülhet állkapocsízületi kezelés, ebben az esetben a bérlet tartalmazza a kezelés költségét. További információ az árakról: itt.

  Jelenleg csak készpénzes vagy utalással történő fizetésre van lehetőség. Sem bankkártyát sem SZÉP Kártyát nem tudunk elfogadni.

  Rólunk mondták

  A Dental Fitness Programban részt vevők véleménye

  A Dental Fitness Program segítségével sikerült elkerülni a fogszabályozáshoz szükséges műtétet. Már a készülék felrakása előtt nagyon sokat változott a fogsorom.

  K. Andrea, Komplex Dental Fitness Program
  Nyelvlökéses nyelésem miatt a fogszabályozás egy ponton elakadt. Miután ez a probléma megoldódott, gond nélkül haladt előre a folyamat. Magam sem gondoltam, hogy ez ilyen sokat számít!
  B. Zsófia, nyelvlökéses nyelés terápia
  Kezdetben azt gondolná az ember, hogy egy kis ízületet érintő probléma/fájdalom nem tud akkor gondot okozni, de mindegy, hogy milyen testrészt vagy szervet érint a napi rendszerességű fájdalom kínzó tud lenni.
  Kellemes meglepetésként ért, hogy viszonylag alacsony számú kezelés/ alkalom is tökéletes eredményt hozott.
  Maximális szakmai felkészültséget tapasztaltam, valamint a terem is nagyon szép, higiénikus és felszerelt.
  Örülök, hogy Hozzátok eljutottam.
  K. Csenge Sára, állkapocsízületi terápia

  Jelentkezzen Dental Fitness Programunkba most!

  • +36 30 432 3220

  3 legfontosabb dolog, amit érdemes tudni fogszabályozás előtt

  Kérem az ingyenes e-bookot

  (Adatai megadásával automatikusan hozzájárul, hogy a későbbiekben szolgáltatásainkhoz kapcsolódó hírlevelet küldjünk Önnek.)